Leerlingenvragenlijst (mei-juni 2020) : instructies voor leerkrachten

De COVID-19 pandemie brengt heel wat onzekerheid én extra werk voor scholen met zich mee. We hebben daarom een aanpak opgesteld die het mogelijk maakt voor scholen om de leerlingenvragenlijst af te nemen op een manier die het best voor hen past. Dat kan gebeuren tussen 26 mei en 30 juni thuis of op school, in groep of individueel, digitaal of op papier.

Als je leerlingen de vragenlijst digitaal zullen invullen dan kan dat via de link in het voorbeeldbericht voor leerlingen, of via de leerlingenpagina van onze website. Als je leerlingen de vragenlijst op papier zullen invullen dan kan je hieronder de pdf downloaden zodat je die zelf kan printen en aan je leerlingen kan bezorgen. Lees wel eerst grondig de instructies voor de leerkracht.

Ben je klaar met (één van je) klassen? Meld dat dan aan ons. Zo weten wij hoever je staat en kunnen we je indien nodig contacteren i.v.m. het terugbezorgen van de papieren leerlingenvragenlijsten aan de universiteit.

Leerkrachtenvragenlijst (juni-juli 2020)

Aan deze vragenlijst hoeven enkel de leden van de VALIES-kernteams en de collega’s die deelnamen aan één of meerdere VALIES-dagen deel te nemen.

De invultijd is ongeveer 20 tot 25 minuten. De deadline voor de leerkrachtenbevraging is 12 juli.

Deze bevraging verloopt uitsluitend digitaal. Als je wil pauzeren zal dat eenvoudig kunnen door de vragenlijst te sluiten en voor de deadline opnieuw via dezelfde link op hetzelfde toestel verder te werken.

Jaarplanning VALIES 2019 – 2020

*** BELANGRIJK : De planning hieronder is nog opgemaakt vóór de COVID-19 pandemie. We zijn volop bezig met het heroriënteren van de timing en houden jullie op de hoogte. ***

In de documenten hieronder vind je een overzicht van wat er voor jouw school allemaal te gebeuren staat dit VALIES-jaar. Let op! Er zijn drie versies van de jaarplanning. Bij elke versie is aangegeven voor welke doelgroep ze bestemd is.

Informatie- en toestemmingsformulieren

We werken bij VALIES binnen de Europese regelgeving inzake privacy. In lijn daarmee vinden we het belangrijk dat de deelnemers geïnformeerde toestemming geven vooraleer we gegevens verzamelen. Omdat de leerlingen die we bevragen minderjarig zijn vragen we ook toestemming van een ouder of wettelijke vertegenwoordiger. Hieronder staat het informatie- en toestemmingsformulier.